ÄITIYSJOOGA

Äitiysjooga – Iida-Eveliina Rantalainen

ÄITIYSJOOGA – Pienryhmä

Äitiysjooga on rentouttava, odottavaa kehoa lempeästi vahvistava ja synnytykseen valmistava joogatunti. Äitiysjooga sopii kaikille äideille, joilla on hieman liikuntataustaa, raskauden kaikissa vaiheissa.

Aloitamme tunnin lempeillä selkärankaa lämmittävillä liikkeillä. Vahvistamme sen jälkeen kehon tärkeitä tukilihaksia ja rauhoitumme loppua kohden keskittyen kehon liikkuvuuteen, lihasten ja mielen rentoutukseen sekä hengitykseen.

Äitiysjoogassa tehtävät harjoitukset on suunniteltu auttamaan äidin odottavan kehon asennonmuutoksissa. Tunnilla huomiota kiinnitetään erityisesti selän ja lantion alueen sekä syvien lihasten, kuten lantionpohjan, toimintaan. Äitiysjoogassa myös valmistelemme kehoa synnytykseen opetellen rentoutumaan ja hengittämään.

Äitiysjooga järjestetään pienryhmätunteina (max. 9 asiakasta + ohjaaja) ja ryhmään on ennakkoilmottautuminen iidaeveliinar (at) gmail.com. Ilmottautumisen yhteydessä voit kertoa lasketun aikasi sekä mahdollisista kiputiloista tai muista toiveista, jolloin osaan ottaa ne paremmin huomioon tuntien suunnittelussa.

Äitiysjooga – SYKSY 2022

Aika: Ryhmä I tiistaisin kello 17.30-18.30 6.9.-11.10. ja Ryhmä II lauantaisin klo 9.30-10.30 22.10.-26.11.
Paikka: Lottalan Navetta, 04380 Tuusula
Hinta: Ennakkomaksu 115e / 6 kertaa
Ohjaaja: Iida-Eveliina Rantalainen (fysioterapeutti, AMK)
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: iidaeveliinar (at) gmail.com
Tarvikkeet: Ulkoliikuntavaattteet, jooga-alusta

Lottalan Navetta

Lottalan Navetta – Iida-Eveliina Rantalainen

Lottalan Navetta on vuonna 1945 valmistunut vanha Mutasuon tilan navetta, jonka Karjalan evakkoina Tuusulaan tullut Lottasen perhe rakensi pian muuttonsa jälkeen tällä Vanhankylän kartanon maista lohkotulle tilalle. 2000 -luvulla navetta on remontoitu täysin, vanhaa kunnioittaen. Alakerran jykevien kiviseinien suojassa olleet vanhat eläintenpitotilat ovat nykyään asumiskäytössä ja navetan ylinen on toiminut lähivuosina lähinnä juhlatilana.

Ylinen on nyt muokattu liikunnanohjaukseen sopivaksi idylliseksi tilaksi, joka heräsi uudella tavalla henkiin keväällä 2022 alkaneiden joogaryhmien myötä. 

Lottalan navetan ylinen on kuitenkin alkuperäiseen tapaan edelleen viileää tilaa, jonka vuoksi ryhmille on pakkasvaraus. Lämmitämme kuitenkin tilaa infrapuna -lampuilla.

Tervetuloa Lottalan tilalle! Olemme innoissamme, että navetan ylinen on herännyt joogaryhmien myötä uudella tavalla eloon!

Lue lisää: Navettajooga