Terveys

Ohjaajaesittely

Tämä on hieman erilainen ohjaajaesittely, sillä ajattelin kertoa tässä esittelyssä, kuinka olen päätynyt tähän pisteeseen ja mitä joogatunneiltani voi sen vuoksi odottaa. Kerrottakoon nyt kuitenkin alkuun normaalin esittelyn tapaan, että olen 32 -vuotias 1 -vuotiaan tytön äiti ja maatalon isännän vaimo. Perheeseemme kuuluu siis myös pari koiraa, kymmenkunta kanaa ja satoja tuhansia mehiläisiä!


Jooga minulle

”Jooga on enemmän mielentila, kuin fyysinen harjoitus.” -Kun tämän ymmärsin, nousi jooga harrastuksena uudelle tasolle.

Oikeastaan jooga on alunperin miellettykin syntysijoillaan Aasiassa mielen harjoituksena, ajatusten vapauttajana, kun nykyään jooga sanana useimmiten yhdistetään fyysiseen harjoitukseen ja liikkeeseen. Itse koen, että joogatunnilla tehtävät liikkeet ovat enemmänkin polku kohti varsinaista joogatilaa.


Taustani

Aloitin ryhmäliikunnan ohjaamisen jo 14 -vuotiaana kuntosaliharjoitteluinnon seurauksena. Jo ensimmäisellä ohjaajakurssillani tuolloin 17 vuotta sitten syvennyin joogan, pilateksen ja tai chin yhdistämään mielenrauhan maailmaan. Siitä alkoi intohimoinen urani ryhmäliikunnan ohjauksen parissa.

Teinivuosina arvostin pystyvyyden tunnetta, joka minut tunneilla valtasi. Tuolloin minulle tärkeää oli mahdollisimman korkeat hypyt ja pitkäkestoiset sekä kovatehoiset treenit. Ohjasin monipuolisesti erilaisia tunteja, mutta pidin eniten erilaisista aerobic -tunneista.

Parikymppisenä mielenkiintoni keskittyi enemmän kehonhallintaan ja -muokkaukseen. Innostuin tuolloin myös Fitness -kisaamisesta. Treeneissäni korostuikin voimaharjoittelu ja ohjauksessani tekniikka sekä hallinta. Lempilajeikseni ohjauksissa nousivat pian monenlaiset lihaskuntotunnit. Halusin kehittyä lukuisten ohjaajakurssien lisäksi myös ammatillisesti ja päädyin Personal Trainer -koulutuksen kautta opiskelemaan fysioterapeutiksi.


Liikunta- ja ohjaajataustani on hyvin monipuolinen. Silti ei ole joogan voittanutta!

Minä tänään

Aiemmin olin vain suorittaja. Nyt olen oivaltanut oman kehon kuuntelemisen ja hyvinvoinnin aivan uudella tavalla. Ennen se oli hetkellistä hurmaa esimerkiksi BodyBalance -tunnin ohjauksen jälkeen, nyt koen sitä muillakin elämän osa-alueilla.

Kehon kuuntelun ja hyvinvoinnin kautta olen innostunut uudella tavalla ohjaamisesta ja tällä kertaa myös eri tavalla rauhallisemmista ryhmäliikuntalajeista. Vaikka olen koko ohjaajaurani ajan säännöllisesti ohjannut myös joogaa, on sen lumo ollut enemmänkin palauttavassa ja liikkuvuutta lisäävässä harjoittelussa, joka on tukenut minua muissa fyysisissä tavoitteissa. 

Tänä päivänä voin sanoa päätavoitteeni olevan juuri se joogamielentila. Siihen päästäkseni vietän paljon aikaa luonnonhelmassa ja teen joogan rauhallisia liikeharjoituksia kehoani kuunnellen. 


Joogatunneillani

Lähtökohta Navettajoogalle oli yhdistää asiat, jotka minulle tuovat suurta nautintoa ja joiden avulla itse pääsen joogan tilaan; Rauhallinen, luonnonläheinen ympäristö, kehoani hellivät lempiliikuntalajini ja vaatimattomasti kaikki vuosien varrella oppimani. Hyvää oloa tuova musiikki sekä samoja asioita arvostavat ihmiset ympärilläni ovat myös suurta plussaa. Näin syntyi idea lempeästä pienryhmässä toteutettavasta Navettajoogasta!

Navettajoogatunneilla yhdistyy siis luonnollisesti kaikki tähän asti oppimani, kuten yllä mainitsin. Sen liikkeet pohjautuvat joogaan, mutta tunneilla voit tuntea tuulahduksen myös barrea, fysioterapeuttista harjoittelua, pilatesta ja tai chitä.

Panostan tunneillani soljuvaan tunteeseen, siihen kuinka yksi liike johtaa toiseen ja siihen, että joogaliikkeiden polku vie lopulta kohti ”sitä joogan tilaa”.

Lisäksi haluan energisoida ja luoda kontrasteja. Navettajoogatunnit kehittävät siis myös voimaa ja kehonhallintaa lyhyillä sykettäkin nostavilla harjoitteilla. Vastapainoksi tunneilla koemme täyden rentoutumisen niin venytysten kuin mielen matkankin osalta.


Joogaryhmät

Järjestetän tänä keväänä kaksi ryhmää: Navettajoogaryhmän, sekä navettajoogasta sovelletun Äitiysjoogaryhmän. 

Navettajooga kello 11-12 lauantaisin 12.3. alkaen. Ryhmä kokoontuu 7 kertaa. Ryhmään on ennakkoilmoittautuminen. Lue lisää Navettajoogasta!

Äitiysjooga kello 18-19 tiistaisin 15.3. alkaen. Ryhmä kokoontuu 7 kertaa. Ryhmään on ennakkoilmoittautuminen. Lue lisää Äitiysjoogasta!


Sydämellisesti tervetuloa tunneilleni!

Löydät “5 faktaa minusta” -esittelyn nyt myös Instagramin puolelta @ekoemanta.