Uncategorized

Elämän pienet suuret muutokset

Suuret muutokset

Edeltävä vuosi on ollut myllerryksen aikaa elämässäni. Olen tietoisasti tehnyt rohkeita päätöksiä ja osa muutoksista elämässäni on jopa tapahtunut kysymättä multa mitään.

Matka jatkukoon seuraavaksi kohti eduskuntavaaleja!

Facebook päivitys syksyltä 2018

Yllä olevan kuvan postasin vuosi sitten Californiasta, kun minut oli juuri nimetty Uudenmaan Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi. Siitä käynnistyikin vauhdikas puolivuotinen.

Ensimmäinen asia, jota vaalien alla tuli järjestää, oli aika. Aikaa järjestyi myymällä kuntokeskus, jonka yrittäjänä olin toiminut useamman vuoden. Myyntiä oli valmisteltu jo jonkun aikaa ja päätös edistää asiaa oli tehty edeltävänä kesänä. Myynnin taustalla oli vaalien lisäksi lyhyesti sanottuna oma väsymys ja riittämättömyyden tunne. Tämä hetki olikin nyt hyvä mahdollisuus astua elämässä eteenpäin ja jostain löysin rohkeuden tehdä tuon päätöksen. Omatunto oli huono ja on toisinaan sitä edelleen. Yritys, henkilöstö ja asiakaskunta olivat minulle niin rakkaita. Siitäkään huolimatta ei olisi ollut oikein jumittaa omaa elämääni sen takia. Päätös oli rohkea, suuri ja juuri oikea.

Eduskuntavaaliehdokkuus oli rankka projekti. Halusin tosissani päästä läpi ja käytin siihen aivan kaiken energian, mikä minusta oli ulos puserrettavissa. Ehdokkuus vaati jopa minulta paljon, mitä tulee sosiaalisuuteen ja itsensä esiin tuomiseen, vaikka luonteeltani olenkin “melko” puhelias ja pidän esiintymistilanteista.

Vaalien jälkeen takki oli tyhjä ja tottakai olin todella pettynyt tulokseen. Vaikka tiesin läpi pääsyn olevan vaikeaa, olin valinnut sen mentaliteetin, että läpi mennään.

Tuli kesä ja tuli myös ensimmäinen kesäloma, kun en ollut vastuussa kuntokeskuksen järjestelmien ympärivuorokautisesta toiminnasta tai vaikkapa palkkojen maksusta. Vapauttavaa. Oli aika miettiä mitä seuraavaksi. Pian löysin itseni ohjaamasta jälleen liikuntaa. Olin ollut “tauolla” talvesta asti ja kaipasin ohjaustöiden pariin. Ilokseni sain jo kesälle tuurauksia ja syksylle omia vakiotunteja.

Aluksi mietin olisiko mun pitänyt jättää ohjaustyöt kuntokeskuksen myymisen rinnalla kokonaan. Mietin, että en ole tarpeeksi rohkea etsimään uutta polkua elämälleni, jos jatkan samalla alalla tai “tavalla”. Ehkä koin, että muut odottivat sitä minulta. Ohjausten myötä olen kuitenkin todennut olevani palaamispäätökseen tyytyväinen. Tähän asiaan en elämässäni kaipaa suurta mullistusta. Nautin liikunnanohjauksesta ja olen siinä hyvä. Tätä vartenhan olen opiskellut. Ja tiedän, etten olisi opiskellut niin paljoa, jos mulla ei oikeasti olisi suurta mielenkiintoa asiaa kohtaan.

Ohjauksia on nyt kertynyt mukava määrä tuurauksineen ja olen oikein tyytyväinen tilanteeseen. Olen aloittanut ohjaamisen 15 vuotta sitten mielekkäänä harrastuksena ja pidän työstä edelleen aivan yhtä paljon! Nautin tilanteesta täysillä, kun saan keskittyä ohjatessani vain ohjaamiseen ja joku muu hoitaa keskuksen pyörittämisen ja myynnin. Riittää, että mä teen parhaani ohjauksissa. Se on nyt mun pala kakkua.

Yrittäjänä ja yrittäjäyhdistysaktiivina olen kuitenkin innokas keksimään ja kokeilemaan uutta. Olenkin onnekkaassa asemassa, että minulla on uusiin projekteihin nyt aikaa. Aika näyttäköön mihin seuraavaksi ideoitteni kanssa ajaudun.

Suuret pienet muutokset


Odottamatta elämääni on tullut kesällä myös paljon lisää rakkautta. Mua kosittiin ennen juhannusta ja vaikka mikään ei periaatteessa muuttunut, paljonkin muuttui.

12 vuoden seurustelun jälkeen minua kosittiin, vaikka odotin sitä enemmänkin ehkä vasta seuraavan kymmenen vuoden päästä. Tiesin, että tämä on elämäni mies ja suuntamme sama, mutta tämä ele häneltä oli kuitenkin todella merkittävä mulle. Entinen yhteinen vahva tahtotila muuttui vieläkin järeämmäksi. Tunnetta on vaikea kuvailla, mutta se on hyvä. (Ja kun mies ei normaalisti ole mikään romantikko, tuntuu hyvältä että hän oikeasti itsekin on osoittanut nyt haluavansa sitoutua..)

Pitkään olen elänyt työlle ja opiskeluille. Koen, että nuoren naisen elämässä se on ollut kyllä ihan oikein. Nyt on kuitenkin ihana elää hetki itselle. Täytän talvella kolmekymmentä. Aion saada vihdoin yrityksen pyörittämisen takia venyneet opintoni valmiiksi, tehdä työtä jota rakastan ilman stressaamista ja suunnitella häitä… Sillä häitämme juhlitaan ihan pian, reilun puolen vuoden päästä!

Häävalmistelut ovat siis jo käynnissä. Tuun varmasti kirjoittamaan aiheesta lisää, sillä kaikki ei aina mene niin kuin suunnitelmissa. Luulin esimerkiksi, että hääpuvun sovittaminen ois kivaa. No ainakaan ensimmäinen kerta ei varsinaisesti ollut…

Kaunis sormukseni on ystävän tekemä ja sen vuoksi aivan erityisen upea. @Velivee teki minulle räätälöidyn sormuksen sulhasen toiveiden ja mun omien instagram -päivitysten perusteella. Taitava kaveri siis!

“Luota aviomieheesi, ihaile aviomiestäsi – ja siirrä omiin nimiisi niin paljon kuin mahdollista.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *