Ehdolla eduskuntaan - Iida-Eveliina Rantalainen
Uncategorized

Yksimielinen valinta uudeksi kaupunginjohtajaksi

Alkuvuodesta Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila kertoi jäävänsä vuoden lopulla eläkkeelle, jonka myötä prosessi uuden kaupunginjohtajan valitsemiseksi käynnistettiin. Kaupunginhallitus nimesi valintaryhmän, johon sain kuulua suurimman puolueen ryhmäpuheenjohtajana.

Prosessi käynnistyi maaliskuussa ja eteni nopeasti. Ensin valintaryhmä valmisteli ja hyväksyi yhdessä henkilöstöjohtajan kanssa eri poliittisten ryhmien toiveiden mukaisen hakuilmoituksen. Kun hakuilmoitus julkaistiin, alkoi noin kahden viikon hakuaika. Hakuajan sisällä saimme 16 hakemuksen lisäksi vielä tiedon yhden hakijan kiinnostuksesta tehtävään. Tämä uusi ehdokas, Johanna Luukkonen, herätti selvästi muista erottuvalla kokemuksella ja osaamisella valintaryhmän kiinnostuksen, jonka vuoksi päätimme yhdessä haastatella kolmen pätevyysvaatimukset täyttäneen hakijan lisäksi myös hänet. Haastatteluiden jälkeen valintaryhmälle oli syntynyt yksimielinen mielipide siitä, että Johanna Luukkonen on meidän mielestä paras ehdokas tehtävään. Johanna Luukkonen antoi tehtävään suostumuksensa, jonka jälkeen valintaryhmä esitti kaupunginhallitukselle ja kaupunginhallitus eteenpäin kaupunginvaltuustolle, että valtuusto valitsisi hallintotieteen maisteri Luukkosen tehtävään.

Eilen pidetyssä kaupunginvaltuuston kokouksessa valtuusto valitsi yksimielisesti Johanna Luukkosen Hyvinkään kaupunginjohtajaksi. Uusi kaupunginjohtaja aloittaa kaupunginjohtajan vuosilomasijaisena kesän jälkeen ja astuu varsinaiseen virtaan virallisesti 1.12.2021 nykyisen kaupunginjohtajan Jyrki Mattilan jäädessä eläkkeelle.

Uskomme, että saamme Johanna Luukkosesta positiivisen, hyvin verkostoituneen sekä eteenpäinkatsovan kaupunginjohtajan, joka vie reippaalla otteella johtaa Hyvinkäätä kohti entistäkin virkeämpää ja vetovoimaisempaa kaupunkia. Johanna Luukkonen on kasvanut itse Hyvinkäällä ja kasvattanut myös lapsensa Hyvinkäällä. Hän kertoo olevansa aidosti iloinen luottamuksesta valita hänet tähän tärkeään tehtävään.

Lue lisää:
Hyvinkään uusi kaupunginjohtaja on Johanna Luukkonen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *